ПАПРЕНО ПЛАЋА ЗА МАКРОНА: Француског председника стално провоцирају фотографијама у доњем вешу

Горан Чворовић - стални дописник из Париза

27. 09. 2021. у 22:38

ЕМАНУЕЛ Макрон у гаћама! Ову фото-монтажу, на билборду високом четири метра, могу да виде сви који се возе медитеранском обалом у француској области Вар, између Тулона и Сене на Мору.

ПАПРЕНО ПЛАЋА ЗА МАКРОНА: Француског председника стално провоцирају фотографијама у доњем вешу

Фото Архива

За остале, аутор Мишел Анж Флори је Макрона у доњем вешу, који Французи зову "кенгурке" због предњег "џепа", окачио на друштвене мреже, уз натпис "Кенгурке његове еминенције". Додао је и коментар: "Чак га ни Аустралијанци не желе", алудирајући на

пропалу продају подморница Канбери.

Флори објављује провокативне плакате на приватним паноима дуж пута. Летос је Макронов лик фото-монтажом објавио у комбинацији с ликом Хитлера, док је на траци око руке с асоцијацијом на кукасти крст стајала скраћеница имена Макронове странке, све уз натпис:

"Повинуј се, вакциниши се". Адвокати француског председника поднели су тужбу и Флори је недавно кажњен са 10.000 евра због јавне увреде.

То га није спречило да објави још две провокације, једну с Макроном у униформи поред колаборационистичког маршала Петена, а другу с периком а ла Луј Шеснаести. Флори, раније кажњен и са 32.000 евра због претходних провокација, истиче право на хумор и слободу изражавања.

Но, "лако обучени" Макрон појавио се ових дана и на изложби у галерији у близини Јелисејске палате, како у купаћим гаћама вози "џет-ски". Ту су могли да се виде и Никола Саркози и Карла Бруни како се купају, Саркози на бициклу, Франсоа Оланд и Жак Ширак, голог торза. Емануел и Брижит Макрон су поднели тужбу због повреде интиме, против фотографа који је већ оптужен да је 2017. неовлашћено упао у круг њихове резиденције у Марсељу.

Спорна фотографија је уклоњена. Отворена је и истрага, а организатор изложбе је саслушаван два и по сата у полицији. Један од фотографа је изненађен због тужбе, јер се спорна фотографија већ прошле године појављивала у медијима и никоме није сметала. Истиче да је намера била да се шефови државе представе у слободно време.

Бачено јаје остало цело

УЛТРАЛЕВИЧАР  који је на Макрона данас бацио јаје током његове посете Сајму хотелијерства и гастрономије у Лиону је одмах изведен из собе и притворен. Бачено јаје се одбило о раме француског председника, а да се није ни сломило. "Ако има нешто да ми каже, нека дође", рекао је Макрон, тражећи да види човека који га је гађао.

Фото АП

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)