ОГЛАСИЛИ СЕ ТАЛИБАНИ: Аеродром у Кабулу спреман за међународне летове!

Танјуг

26. 09. 2021. у 22:18

ТАЛИБАНИ су данас објавили да су решени сви технички проблеми на аеродрому у Кабулу и да могу да се наставе међународни летови.

ОГЛАСИЛИ СЕ ТАЛИБАНИ: Аеродром у Кабулу спреман за међународне летове!

Фото: Танјуг/АП Пхото

Привремена влада у Авганистану уверила је све авио-превознике да ће постојати пуна сарадња и навела да очекује од свих превозника и земаља који су претходно летели у Кабул да наставе своје летове, пренела је агенција Анадолија.

Портпарол министарства спољних послова Абдул Кахар Балки навео је да су недавне политичке промене у Авганистану изазвале низ техничких проблема унутар авио-сектора због којих су обустављени међународни летови за Авганистан.

- Будући да су проблеми на међународном аеродрому у Кабулу решени, а аеродром у потпуности оперативан за домаће и међународне летове, Исламски емират Авганистана уверава све авио-превознике да ће постојати пуна сарадња и очекује од свих авио-превозника и земаља који су претходно летели у Кабул да наставе своје летове као и до сада - навео је он.

Летови су на главном авганистанском међународном аеродрому у Кабулу обустављени прошлог месеца након што су талибани преузели власт, а америчке трупе су, како наводи Анадолија, уништиле опрему и радарски систем пре него што су напустиле земљу.

БОНУС ВИДЕО - ПРОТЕСТ ПРОТИВ ТАЛИБАНА: Цивили развили авганистанску заставу - снимак из Кабула

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)