ЗАХАРОВА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Брисел никада није одустао од принципа колонијализма

Танјуг

26. 09. 2021. у 19:02

У СВОЈИМ поступцима и погледима на светске процесе Европска унија никада није одустала од принципа колонијализма и незаконито присвојеног права да се меша у послове других земаља без адекватних разлога, изјавила је данас портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова гостујући на телевизији Русија 1.

ЗАХАРОВА ОЧИТАЛА ЛЕКЦИЈУ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Брисел никада није одустао од принципа колонијализма

Фото: Јутјуб/Ruptly/Депоситпхотос

- Што се тиче господина Жозепа Бореља (високог представника ЕУ за спољне послове и безбедност) и његовог разумевања шта је зона одговорности ЕУ, а шта није зона одговорности ЕУ, врло је погрешно рећи да је колонијализам нестао - истакала је Захарова, пренео је Тас с.

Према њеним речима, европске државе нису заборавиле на то ни за тренутак.

- Они су све време живели у складу са овом парадигмом. На први поглед, њихове изјаве су биле другачије, али став према другим земљама света се ослањао управо на ову визију света - рекла је Марија Захарова.

Она је изразила жаљење што је колективни Запад "преузео право да се брине о будућности света у време када свет то не тражи".

Према њеном мишљењу, да би се избегли војни сукоби, свет би требало да се врати основама међународног права на основу Повеље Уједињених нација.

БОНУС ВИДЕО: "ТАЈ ЋЕ СНАЈПЕР НАШ ДА БУДЕ!" Погледајте како су млади Срби дочекали смену страже РОСУ

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)