ТРАЖИМО ПОШТОВАЊЕ: Сестра Ким Џонг Уна о односу са Јужном Корејом

Танјуг

25. 09. 2021. у 23:05

КИМ Јо Џонг, млађа сестра и блиски сарадник севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, изјавила је данас да њена земља може да побољша односе са Јужном Корејом ако постоји међусобно поштовање, известила је севернокроејска званична агенција КЦНА.

ТРАЖИМО ПОШТОВАЊЕ: Сестра Ким Џонг Уна о односу са Јужном Корејом

Фото: Танјуг

Ким је у саопштењу навела да само у ситуацији када постоји разумевање између две стране, питања попут поновног успостављања заједничке канцеларије за везу и одржавање самита за побољшање односа, може настати "смислено и успешно решавање једног по једног питања...кроз конструктивне разговоре", јавила је КЦНА, пренео је Кјодо.

- Осетила сам да је атмосфера јужнокорејске јавности која жели да опорави међукорејске односе из ћорсокака и што пре постигне мирну стабилност, неодољиво јака - рекла је она.

Ким Јо Џонг се осврнула и на нагомилавање наоружања које чине САД и Јужна Кореја тврдећи да је то отворено непоштовање суверенитета Северне Кореје

- Јужна Кореја не сме да покуша да поремети равнотежу војне силе на Корејском полуострву таквим нелогичним и детињастим апсурдним тврдњама баш као што то чине САД - рекла је она.

БОНУС ВИДЕО - ДРАМА У ВАШИНГТОНУ: Евакуисан Капитол због језиве претње

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)