КРИТИКЕ ЗАПАДА ПОМОГЛЕ ПУТИНУ: Трио даје ауторитет јединственој Русији

Б. Влаховић - дописник из Москве

23. 09. 2021. у 22:58

ЗАШТО је руски председник Владимир Путин пред парламентарне изборе био опрезан и на чело партијске листе ставио два највернија и најпопуларнија министра, Сергеја Лаврова и Сергеја Шојгуа, сада је потпуно јасно.

КРИТИКЕ ЗАПАДА ПОМОГЛЕ ПУТИНУ: Трио даје ауторитет јединственој Русији

Фото АП

Упркос моћној пропагандној кампањи, пропутиновска Јединствена Русија је на минулим изборима добила 19 посланичких места мање у Думи него у досадашњем мандату.

Но, победничком трију Путин, Лавров и Шојгу на индиректан начин је помогао Запад. Кад год су у Вашингтону нападали Путина, њему је у Русији расла популарност. Руси су велики народ и алергични су на "демократске лекције" Вашингтона и његових сателита.

Од 450 посланика у Думи Јединствена Русија ће у новом парламенту имати 324 посланика, што је већина и моћи ће и даље без помоћи опозиције да изгласа било који закон. Али, губитак 19 посланичких места је индикатор да јој ауторитет пада и она успева да добије изборе захваљујући ауторитету Путина и популарних министара.

Зашто пада популарност Јединственој Русији није тајна. Значајан број чиновника, који су протеклих година хапшени, управо је из Јединствене Русији. Наравно да их није много интересовао партијски програм, већ приватни џеп.

САД И РУСИЈА "УБЛАЖАВАЈУ РИЗИК"

НАЧЕЛНИК генералштаба америчке војске генерал Марк Мили и руски начелник генералштаба Валериј Герасимов разговарали су шест сати у Хелсинкију, на првом састанку лицем у лице највиших војних званичника двеју земаља од 2019. године. САД саопштавају да су разговори имали за циљ "смањење ризика и оперативно уклањање сукоба", а Руси да је састанак имао за циљ разговоре о ублажавању ризика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)