ТРИ ВЕРЗИЈЕ ПОКУШАЈА АТЕНТАТА НА САВЕТНИКА ЗЕЛЕНСКОГ: Кријумчари, мафија, а можда постоји и „руски траг“

Новости онлајн

22. 09. 2021. у 12:43

НАПАД на аутомобил првог помоћника украјинског председника може бити освета кријумчара и шефова криминалних група, али није искључен ни „руски траг“, рекао је шеф фракције владајуће странке „Слуга народа“ у Врховној ради Давид Арахамија.

ТРИ ВЕРЗИЈЕ ПОКУШАЈА АТЕНТАТА НА САВЕТНИКА ЗЕЛЕНСКОГ: Кријумчари, мафија, а можда постоји и „руски траг“

Фото: Архива "Новости"

- Имам три верзије. То може бити и 'поздрав' од кријумчара и шефова криминалних група. Знате да су скоро сви они сад напустили Украјину. Према оперативним информацијама од полиције, они ће се на неки начин светити. Могућа је таква верзија, јер је председник то учинио својом одлуком - рекао је Арахамија, преноси украјинска ТВ „Украјина 24“.

Такође није искључио ни „руски траг“ и противљење олигархијских група закону о олигархима који Рада планира да усвоји сутра.

- Друга верзија може бити да се ради о руском трагу, јер је у последње време веома активна антируска реторика и ми не можемо искључити то питање - додао је Арахамија.

Како је нагласио, трећа верзија је „борба са политичким утицајем финансијско-индустријских група, што такође не би требало искључити“.

Такође сматра да је покушај атентата на Шефира порука председнику Владимиру Зеленском.

- Шефир није био мета, ја мислим, узимајући у обзир то да је он веома дипломатичан. Увек проналази заједнички језик са људима. Сматрам да је то порука председнику - закључио је Арахамија.

Како је саопштено, Зеленски борави у посети Америци, а обавештен је о покушају атентата на његовог саветника.

Подсетимо, непознате особе пуцале су на аутомобил првог помоћника украјинског председника Сергеја Шефира код Кијева. У возило је испаљено више од 10 метака, а три су погодила возача. Он је хоспитализован и налази се у тешком стању. Шефир је на безбедном и није повређен.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)