"НАНЕЋУ БОЛ СВАКОМЕ": Тимур Бекмансуров (18) убио осам особа, 19 ранио

Бранко Влаховић - Стални дописник из Москве

20. 09. 2021. у 19:45

НА Пермском универзитету јутрос је Тимур Бекмансуров (18) отворио је ватру из пушке на студенте и убио је осам особа, а најмање 19 је рањено.

НАНЕЋУ БОЛ СВАКОМЕ: Тимур Бекмансуров (18) убио осам особа, 19 ранио

Фото: Принтскрин

Полиција која је убрзо пристигла, успела да рани и ухапси нападача, а касније се појавила вест да је он преминуо у болници. Један од рањених је у тешком стању, а осталима животи нису у опасности.

Објављено је и да је Бекмансуров био студент прве године права.

Кад су студенти чули пуцњаву многи су се забарикадирали у својим собама и истрага верује да је то помогло да буде мање жртава. А на друштвеним мрежама су се појавили снимци студената како искачу кроз прозоре и беже из зграде у којој се одиграо напад.

Пронађено је и писмо за које се претпоставља да га је пре одласка у кампус универзитета написао Тимур Бекмансуров. У њему се наводи да је напад на универзитет планиран још пре годину дана. Без обзира на то што је јасно да је имао менталних проблема, он је успео да прође психијатријски преглед и добије потврду за куповину оружја из којег је јуче пуцао и убијао. Бекмансуров у писму каже и да повод за напад на студенте није на религиозној основи, као и да није повезан са било којом терористичком групом.

Фото: Принтскрин/Твитер

- Ја мрзим себе али ћу нанети бол сваком ко ми стане на пут - написао је убица.

- Крајем маја сам схватио да се све теже контролишем. Све више сам осећао звоњаву у глави. Смрти се нисам бојао и нисам желео да ме после пуцњаве ухвате живог - написао је између осталог Бекмансуров.

ВУЧИЋ УПУТИО САУЧЕШЋЕ

ИЗУЗЕТНО ме је потресла вест о трагедији на Пермском државном универзитету, у ком су на суров и беспризоран начин одузети многи животи. За овакав чин безумља нема објашњења, као што нема речи утехе за породице настрадалих, тим пре што се злочин догодио на месту на којем стасавају генерације младих образованих људи који представљају будућност сваке земље, навео је Вучић у телеграму саучешћа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)