ДА ЛИ ЋЕ МОЋИ КАО ТРЕЋА ДОЗА? Фаучи о вакцинама Модерне и Џонсон и Џонсона

Танјуг

19. 09. 2021. у 19:26

ПОДАЦИ потребни за утврђивање да ли је препоручљиво давати трећу дозу вакцине против ковида 19 компаније Модерна и другу Џонсон и Џонсона биће познати за само неколико недеља, изјавио је данас Ентони Фаучи, главни медицински саветник председника САД Џоа Бајдена.

ДА ЛИ ЋЕ МОЋИ КАО ТРЕЋА ДОЗА? Фаучи о вакцинама Модерне и Џонсон и Џонсона

Фото: АП

Америчка здравствена регулаторна тела већ су почела да разматрају давање треће дозе вакцине Фајзер-Бајионтек, пренео је Ројтерс.

Саветодавно тело Америчке управе за храну и лекове препоручило је у суботу трећу дозу вакцине Фајзер-Бајонтек за особе старије од 65 година или са високим ризиком од озбиљног обољевања од ковида 19, али је одбило да подржи давање треће дозе широј популацији.

Људи који су примили две дозе Модернине вакцине или једну дозу Џонсон и Џонсонове вакцине још чекају смернице о евентуалном примању додатне дозе вакцине.

- Подаци о давању треће дозе Модернине вакцине и друге дозе вакцине Џонсон и Џонсона ће бити готови за неколико недеља - истакао је Фаучи. - Тренутно радимо на томе како бисмо податке доставили ФДА и како бисмо могли да их прегледамо и одлучимо о додатним дозама.

Подаци, такође, могу показати да је неопходно дати додатну дозу вакцина широј популацији САД, казао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)