АМЕРИКА ЗАБРИНУТА: Генерална скупштина УН би могла да постане опасно жариште

Танјуг

19. 09. 2021. у 08:10

АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена забринута је да би Генерална скупштина Уједињених нација могла да постане опасно жариште ковида уколико се светски лидери који буду долазили у Њујорк не буду придржавали правила о вакцинацији.

АМЕРИКА ЗАБРИНУТА: Генерална скупштина УН би могла да постане опасно жариште

Фото архива

Амбасадорка САД при УН Линда Томас-Гринфилд рекла је за "Си-Би-Ез њуз" да је администрација "забринута о догађају у УН који би могао да постане супержариште и да је потребно предузети све мере како би се спречило да сусрет светских лидера постане место ширења ковида".

За разлику од прошле године, када је пандемија ковида 19 приморала највећи годишњи догађај у УН да буде виртуелан, овог пута политички лидери могу да пошаљу видео-поруку, а могу и лично да дођу у Њујорк на заседање.

Више од 100 председника, премијера и осталих политичара најавило је да ће уживо говорити на заседању, а генерална дебата одржава се од 21. до 27. септембра.

Бајден ће говорити у Њујорку 21. септембра, а пратиће га нешто мањи број представника Беле куће него иначе.

Власти Њујорка затражиле су раније у писму председнику Генералне скупштине Абдули Шахиду да сви који дођу у седиште УН морају да покажу доказ о вакцинацији против короне.

Бонус видео:

ВАШИНГТОНСКЕ ТАЈНЕ: Ко је у Белој кући био геј, а кога су волеле жене?

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)