ПРИЗОР КОЈИ СЛАМА И НАЈТВРЂА СРЦА: Дечак заражен корона вирусом одлази сам у карантин (ФОТО)

Новости онлајн

18. 09. 2021. у 12:07 >> 12:18

ДРУШТВЕНЕ мрежама кружи снимак детета обученог у заштитни скафандер, који носи торбу велику као пола његовог тела и хода болничким ходником, па онда долази потпуно само у собу за ЦТ.

ПРИЗОР КОЈИ СЛАМА И НАЈТВРЂА СРЦА: Дечак заражен корона вирусом одлази сам у карантин (ФОТО)

фото: принтскрин твитер / Byron Wan

- Нажалост, овај 4-годишњи дечак заражен је ковидом-19. У пратњи нема родитеља, у карантин одлази сам - наведено је у опису видеа.

Видео је снимила медицинска сестра у карантинској болници у граду Путиану, епицентру последње кинеске епидемије делта соја.

Снимак је скренуо пажњу милионима људи на кинеским друштвеним мрежама.

"Срце ме боли", пише у једном од коментара на Веибу, кинеској платформи сличној Твитеру.

"Очи ми сузе", стоји у другом коментару, преноси ЦНН.

Жу Сиаћинг, медицинска сестра која је снимила видео у карантинској болници, рекла је локалним новинама да су јој очи биле пуне суза кад је видела како долази хитна помоћ са децом замотаном у заштитна одела.

- Дошли су касно јер дете није хтело да изађе из куће и плакало је два сата пре него што су га наговорили да уђе у хитну помоћ - објаснила је Жу конкретно за овог дечака.

По доласку у болницу деца су морала сама на ЦТ- снимање.

Неки су били толико мали да се нису могли да се попну на сто за скенирање и морао је лекар да их подигне.

- Видети малу децу саму, без родитеља поред себе, у непознатој болници, уплашене... Срце ме заиста заболело - додала је медицинска сестра Жу.

Влада Путиана је на конференцији за медије у четвртак истакла је да кинеска правила контроле епидемије забрањују оболелима било какве контакте током изолације и лечења.

Ако су и дете и његови родитељи заражени, болница ће покушати да организује да остану на истом одељењу, нагласио је владин званичник.

У почетку су нека деца која су дошла у контакт са зараженима, али су била негативна на тесту, такође смештена у карантин даље од родитеља.

Та политика је касније ублажена па је деци млађој од 14 година допуштено да бораве с родитељима или другим члановима породице у карантину, али изолација за заражену децу остаје на снази.


(МОНДО)

БОНУС ВИДЕО:

Ко је тровао највећег Путиновог противника?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)