"ТИ СИ ЛАЖОВ!" Брутална свађа у скупштини, пљуштале увреде без пардона (ВИДЕО)

Танјуг

17. 09. 2021. у 12:07

НА седници Одбора за здравство у аустријском парламенту догодио се скандал.

ТИ СИ ЛАЖОВ! Брутална свађа у скупштини, пљуштале увреде без пардона (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Наиме, један од посланика Слободарске партије Аустрије (ФПО) назвао је председника Лекарске коморе Томаса Шекереса лажовом.

Посланик ФПО Петер Вурм у више наврата је Секереша назвао лажовом, због чега је шеф Лекарске коморе одлучио да напусти седницу. Шекерес је рекао да је покушао да пренесе актуелно стање науке у вези са пандемијом корона вируса.

Посланик ФПО га је вређао, а он је узвратио "сви ће се разболети, независно од страначке припадности". Шекерес је указао да је важно и корисно вакцинисати се и да је то једина шанса у борби против пандемије. Међутим, посланик Вурм је, наводно, реаговао на његову тврдњу да нема потпуно имунизованих пацијената на интензивној нези.

Наиме, Вурм каже да су власти града Беча доказ да је то лаж.

Иначе, Вурм се позвао на податак да је актуелно 92,3 одсто ковид пацијената на интензивној нези у Аустрији непотпуно имунизовано, односно невакцинисано, а да је свега 7,7 одсто потпуно имунизованих, али је реч о старијим особама код којих је последња вакцина дата пре шест месеци, који уз то имају и друга тешка обољења. Иначе ФПО подржава антиваксере у Аустрији и противи се ковид мерама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)