БАРАДАР ТВРДИ ДА ЈЕ ЖИВ: Заменик премијера привремених власти у Кабулу демантује сукобе талибана

Д. Д. С.

16. 09. 2021. у 13:34

ЗАМЕНИК премијера привремене владе Авганистана Мула Абдул Гани Барадар одбацио је извештаје о његовој смрти и несугласицама међу талибанским лидерима око састава нових власти. Медији су претходно навели да је Барадар тражио инклузивну владу која би укључила и представнике разних етничких и религиозних група, као и жена, и да се зато сукобио са ратоборнијим Халилом ур-Рахманом Хаканијем, министром за избеглице.

БАРАДАР ТВРДИ ДА ЈЕ ЖИВ: Заменик премијера привремених власти у Кабулу демантује сукобе талибана

Фото: Танјуг/АП Пхото

- Нема никаквих свађа међу лидерима Исламског емирата Авганистана. Имамо такав респект међу собом да се ретко која породица може похвалити тиме. Позивамо наш народ да не буду обмањени нетачним извештајима у неким медијима и тражимо од новинара да прекину са ширењем дезинформација - огласио је Барадар из Кандаха.

Како преносе страни медији, Барадар није био у талибанској делегацији која се 12. септембра састала са вицеперемијером Катара и министром иностраних послова шеиком Мухамедом бин Абдулрахманом ал-Тханијем.

Медији тврде да је Барадар отишао у Кандахар пошто се посвађао са осталим талибанским лидерима, штавише, писало се да је имао здравствене проблеме и да је вероватно мртав.

- Нисам знао да је катарски министар посетио Кабул. Да сам знао раније, сусрео бих се са њим. Ишао сам на пут у том трентуку и нисам могао да прекидам пут како бих негирао гласине, посебно о мом здрављу - навео је Барадар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)