ПУЦЊАВА У БАЗИ ГДЕ ЈЕ ПОТПИСАН ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ: Неколико сати "Рајт Петерсон" био затворен

Д. Д. С.

10. 09. 2021. у 15:49

ВАЗДУХОПЛОВНА база "Рајт Патерсон", недалеко од града Дејтона у америчкој држави Охајо, била је затворена неколико сати због пуцњавe, око које још траје истрага.

ПУЦЊАВА У БАЗИ ГДЕ ЈЕ ПОТПИСАН ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ: Неколико сати Рајт Петерсон био затворен

Фото АП

Ванредна ситуација је више пута најављивана преко разгласа у војној бази источно од Дејтона, пошто је у 21.25 по локалном времену примљен извештај о пуцњави.

У наредна четири сата безбедносни службеници извршили су два прегледа Националног ваздушно-космичког обавештајног центра, троспратног објекта од 850.000 квадратних метара који важи за примарни извор анализа америчког Министарства одбране за стране претње из ваздуха и свемира.

Према саопштењу портпарола, нису утврђене повреде нити су пронађени докази о употреби ватреног оружја, пошто су две особе пријавиле да су чуле пуцњеве у том подручју, па је у 01.40 по локалном времену ванредна ситуација опозвана.

У бази "Рајт Патерсон" од 1. до 21. новембра 1995. године трајали су разговори који су претходили потписивању општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини, познатијег као Дејтонски мировни споразум.

БОНУС ВИДЕО:

Ко је тровао највећег Путиновог противника?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему