ОШТРА ПОРУКА РУСКОГ ДИПЛОМАТЕ: Ако Украјина не жели транзит гаса - Русија може и без ње

Новости онлајн

24. 08. 2021. у 09:17

АКО Украјина не жели транзит руског гаса, Русија ће се снаћи и без ње, али о томе још нема говора, изјавио је директор одељења за економску сарадњу руског Министарства спољних послова Дмитриј Биричевски.

ОШТРА ПОРУКА РУСКОГ ДИПЛОМАТЕ: Ако Украјина не жели транзит гаса - Русија може и без ње

Архива

- Моћи ћемо да испуњавамо све своје обавезе (о испорукама гаса у Европу), али то не значи да одустајемо од транзита кроз Украјину. Ако Украјина не жели да пропушта наш гас преко своје територије, у шта сумњам, онда вероватно можемо и без ње. Али, колико ја знам, о томе још нема говора - рекао је дипломата.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је прошле недеље да је Русија спремна да врши транзит гаса преко Украјине после 2024. године, а да ће обим и временски оквири уговора зависити од потреба Европске уније.

Раније је директор „Гаспрома“ Алексеј Милер изјавио да је ова компанија спремна да настави транзит гаса кроз Украјину после 2024. године, полазећи од економске изводљивости и техничког стања украјинског гасног транспортног система. Он је додао да „Гаспром“ сматра да је учешће немачких партнера у таквом послу потпуно оправдано.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)