БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР: Нико не би требало да билатерално призна талибане

Танјуг

15. 08. 2021. у 20:35

НИКО не би требало да билиатерално призна талибане на челу авганистанске владе, рекао је данас премијер Велике Британије Борис Џонсон, додајући да је јасно да ће Кабул добити нову администрацију врло брзо.

БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР: Нико не би требало да билатерално призна талибане

Фото: Танјуг/АП

-Не желимо да нико билатерално призна талибане, изјавио је Џонсон, апелујући на Запад да ради заједно на авганистанском питању кроз механизме Уједињених нација и НАТО, пренео је Ројтерс.

Он је додао да би Британија волела да види уједињену позицију међу онима који слично мисле колико год је то могуће, тако да се учини све што је могуће да се Авганистан не врати уназад и постане погодно тле за терор.

Талибани су ушли данас у Кабул, председник Авганистана Ашраф Гани напустио је земљу, а на аеродрому у Кабулу је дошло до пуцњаве током евакуације странаца, јер су се талибани приближили.

-Британски амбасадор ради прековремено, био је на аеродрому да помогне, изјавио је Џонсон.

Упитан да каже да ли је очекивао да земља тако брзо падне у руке талибана, одговорио је да "би било фер да се каже да је америчка одлука да се повуче из Авганистана убрзала ствари".

Русија је раније у току дана поручила да не признаје талибанске побуњенике као нову авганистанску власт, пренела је агенција РИА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)