СВЕ ГОРА СИТУАЦИЈА У ДОНБАСУ: Покровитељи Кијева ћуете, Русија упозорава

Novosti online

11. 08. 2021. у 20:34

РУСИЈА је забринута деградацијом ситуација на истоку Украјине, док западни покровитељи Кијева ништа не предузимају да спрече рат у Донбасу, саопштио је директор департмана за информисање Министарства иностраних сполова Русије Николај Лахињин.

СВЕ ГОРА СИТУАЦИЈА У ДОНБАСУ: Покровитељи Кијева ћуете, Русија упозорава

Фото: AP Photo/Sergei Grits

- Забринути смо деградацијом ситуације у сфери безбедности на истоку земље. Од почетка августа специјална посматрачка мисија ОЕБС-а забележила је око хиљаду случаја кршења режима прекида ватре. Према информацијама Доњецка и Луганска, жртве гранатирања су биле више од 10 особа, укључујући цивиле. На жалост, западни покровитељи Кијева ништа не раде да прекину да украјинске власти убијају сопствени народ - изјавио је Лахоњин.

Он је нагласио да власти Украјине настављају да погоршавају ситуацију у преговарачком процесу уместо да решавају кризу у Донбасу.

- У политичкој сфери, уместо решавања конфликта у Донбасу, украјинске власти настављају да у преговарачком процесу предузимају кораке које само погоршавају и без тога ситуацију која се налази у ћорсокаку - додао је он.

Лахоњин је саопштио да ће Русија сачекати да европски чиновници и представници међународних организација оцене националистичких изјава украјинских политичара.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)