ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ "ПОТАПАЈУ" ПРЕМИЈЕРА: Подршка Суги пала испор 30 процената

Д.Д.С.

10. 08. 2021. у 12:41

ОРГАНИЗОВАЊЕ Олимпијских игара у Токију постаје све већа главобоља премијера Јапана Јошихидеа Суге, чијем кабинету је, према писању дневника "Асахи шимбуна" рејтинг први пут пао испод 30 одсто.

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ ПОТАПАЈУ ПРЕМИЈЕРА: Подршка Суги пала испор 30 процената

Фото: Getty images

Две трећине гласача осудило је владино поступање с пандемијом ковида, показало је истраживање овог јапанског листа. Суга је очекивао да ће му Олимпијске игре подићи популарност, али догодило се супротно, док је број оболелих од ковида у Јапану у међувремену порастао.

Анкета, спроведена од 7. до 8. августа, показала је да је рејтинг пао на 28 одсто са 31 процента у претходном истраживању 17. до 18. јула, пре него што је 23. јула одржана церемонија отварања Олимпијских игара. Либерално-демократска партија премијера Суге очекивала је да ће успешне Олимпијске игаре у Токију довести до опоравка у подршци његовом кабинету уочи избора за Доњи дом на јесен.

Најновије истраживање показало је да је 56 одсто бирача сматрало да је одлука о одржавању Летњих олимпијских игара исправна. Али, бројке везане за Олимпијске игре нису се претвориле у побољшање бројеве за Сугу.

Током другог мандата Шинзеа Абеа на месту премијера од 2012. до 2020. године, најнижа оцена његовог кабинета била је 29 одсто и забележена је маја прошле године.Пошто је Абе поднео оставку у септембру прошле године, Суга је преузео дужност у држави која се припремала за, већ једно одложене Олимпијске игре, борећи се против ширења новог коронавируса.

Сада, пошто су Олимпијске игре сада завршене, само 32 одсто бирача рекло је да је догађај одржан на "сигуран и безбедан" начин, тим пре што је број оболелих у Јапану у међувремену порастао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)