ПРИДРУЖУЈУ СЕ САНКЦИЈАМА ЕУ: Ирак суспендује све летове за Белорусију

Танјуг

08. 08. 2021. у 00:32

ИРАК је одлучио да привремено обустави све путничке летове за Белорусију, саопштила је данас државна Управа за цивилно ваздухопловство.

ПРИДРУЖУЈУ СЕ САНКЦИЈАМА ЕУ: Ирак суспендује све летове за Белорусију

Фото: Принтскрин

- „На основу уредби Уладе, ирачка Управа за цивилно ваздухопловство обуставља све летове из Ирака за Минск компаније Ираки ервејз и других националних авиопревозника - наводи се у саопштењу које преноси ТАСС.

Компанија Ираки ервејз раније је саопштила да ће њени летови за Белорусију који се користе и за превоз избеглица са Блиског истока преко Белорусије у Литванију, бити суспендовани до 15. августа.

У међувремену, министар унутрашњих послова Литваније Габриелијус Ландсбергис изјавио је у интервјуу за радио станицу ЛРТ да ће компанија Ираки ервејз извршити репатријацију свих избеглица које желе да оду из Минска.

Као одговор на санкције Европске уније Белорусија је у јуну саопштила да суспендује спровођење споразума о реадмисији избеглица које из Белорусије улазе у Европску унију.

Од почетка ове године више од четири хиљаде избеглица приведено је на гранци између Литваније и Белорусије, 50 пута више него 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)