НА ПОСЛЕДЊИ ДАН ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Јапански метеоролози упозорили на долазак тајфуна

Танјуг

07. 08. 2021. у 22:57

МЕТЕОРОЛОШКА служба Јапана издала је упозорење да ће сутра ујутру, последњег дана 32. Олимпијских игара, до обала Јапана стићи тајфун ''Мирина'' који ће се приближити ширем подручју главног града Токија.

НА ПОСЛЕДЊИ ДАН ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Јапански метеоролози упозорили на долазак тајфуна

Олимпијско село у Токију Фото АП

Национална метеоролошка служба је саопштила да се тајфун Мирина, према подацима добијеним у у 21 час, тренутно налази у Пацифику, на југу Јапанског архипелага, да се креће брзином од око 25 километара на сат, као и да је праћен јаким ударима ветра, великим таласима и обилном кишом, преноси агенција Кјодо.

У истом извештају се наводи да се тајфун налази на око 170 километара у правцу југ-југозапад од острва Хачијо које је део архипелага Изу, отприлике 100 километара јужно од Токија и да у свом центру носи ветрове брзине око 108 километара на сат.

Тајфун ''Мирина'' би до сутра увече могао да буде праћен ветровима брзине и до 126 километара на сат и падавинама до 180 милиметара које се прогнозирају за регон Канто-Кошин, али и за главни град Токио, док ће се касније померати у према истоку, постепено се удаљавајући од јапанског архипелага, наводи се у извештају метеоролошке службе Јапана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)