СКАНДАЛ АМЕРИЧКОГ ГУВЕРНЕРА: Куомо добио ултиматум због оптужби за сексуално узнемиравање

Танјуг

05. 08. 2021. у 21:14

ПОСЛАНИЦИ америчке савезне државе Њујорк саопштили су данас гувернеру Ендрјуу Куому да је истрага о опозиву скоро готова и одредили су му 13. август као крајњи рок да пружи додатне доказе пре коначне одлуке.

СКАНДАЛ АМЕРИЧКОГ ГУВЕРНЕРА: Куомо добио ултиматум због оптужби за сексуално узнемиравање

Ендрју Куомо / Фото АП

Од марта, судски комитет скупштине Њујорка истражује да ли има основа за опозив демократског гувернера због оптужби за сексуално узнемиравање 11 жена, обмањивања јавности око избијања жаришта ковида-19 у старачким домовима и коришћења државних ресурса и особља за његов посао око књиге, вредан пет милиона долара, пренео је АП.

У данашњем писму, правна фирма која је водила истрагу, Дејвис Полк & Вордвел, подсетила је правни тим Куома да је судским путем затражила одређена документа и очекује "пуну сарадњу гувернера", али да му је време да одговори скоро истекло.

- Желимо да вас информишемо да се истрага ближи крају, као и да ће скупштина ускоро разматрати опозив вашег клијента. Сходно томе, позивамо вас да пружите било какве додатне доказе или писане документе које бисте желели да комитет размотри пре него што се заврши посао - наводи се у писму.

Комитет ће се састати по овом питању у понедељак.

У саопштењу независне истраге, коју је надгледала главна тужитељка Летиша Џејмс, утврђено је да је Куомо узнемирио најмање 11 жена, и да се његова администрација осветила бар једној од њих јер је изашла у јавност са оптужбама.

Куомо је негирао да је сексуално узнемиравао икога и инсистирао да открића не осликавају чцињенице.

Опирао се вишеструким позивима на оставку од бројних њујоршких виђенијих демократа и од председника Џоа Бајдена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)