"ГЛОБАЛ ТАЈМС": Шта Русија и Кина треба да објасне Америци?

Новости онлајн

04. 08. 2021. у 10:44

РУСИЈА и Кина треба да објасне Сједињеним Државама да више не смеју да се мешају у унутрашња питања других држава, пише „Глобал тајмс“.

ГЛОБАЛ ТАЈМС: Шта Русија и Кина треба да објасне Америци?

Foto: Printskrin Youtube/RafalCwiok

Аутор чланка указује на предстојеће заједничке вежбе Москве и Пекинга које су, како наводе западни медији, повезане са повлачењем америчких снага из Авганистана и имају како политичке, тако и тактичке циљеве.

Ипак, маневери, наводи се, нису уперени ни против кога конкретно и представљају регуларну ствар.

Ако се повлачи паралела између ситуације у Авганистану и вежби, онда, по мишљењу аутора чланка, треба узети у обзир и тероризам, екстремизам и сепаратизам јер је мисија Кине, Русије и Шангајске организације за сарадњу (ШОС) да се томе супротставе.

Коментаришући узнемирење на Западу, аутор чланка истиче да је управо Вашингтон творац хаоса у Авганистану после повлачења својих снага. Поред тога, Америка ствара бројне проблеме око Москве и Пекинга.

- Треба имати на уму да САД могу да покушају да заваде земље у централној Азији што ће бити претња руско-кинеским односима или чак јединству ШОС - оцењује се у тексту.

Русија и Кина треба да објасне прекоокеанским партнерима који стварају хаос да више не смеју да се мешају у питања унутар региона.

Руско-кинеске вежбе почињу средином августа, а учествује 10.000 војника.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)