ТВРДИ ДА НИЈЕ КРИВ: Ендру Куомо негирао оптужбе државног тужилаштва

Танјуг

03. 08. 2021. у 21:54

ГУВЕРНЕР Њујорка Ендру Куомо негирао је оптужбе државног тужилаштва о томе да је сексуално узнемиравао неколико жена, укључујући и запослене у свом кабинету.

ТВРДИ ДА НИЈЕ КРИВ: Ендру Куомо негирао оптужбе државног тужилаштва

Фото: Танјуг/АП Пхото

У снимљеном одговору на налаже истражног тима државног тужилаштва Њујорка Куомо узвраћа да се "чињенице много разликују од онога што је приказано", као и да "никада никога није неприкладно додирнуо или учинио непримерен сексуални гест", преноси АП.

- Желим да знате директно од мене да никога нисам додиривао на неприкладан начин или направио непримерен сексуални гест. Имам 63 године и читав свој живот зрелог човека сам проживео у фокусу јавности. То једноставно нисам ја, никада нисам био такав - поручио је Ендру Куомо, демократа који је на положају гувернера државе Њујорк од 2011. године.

Државна тужитељица Летиција Џејмс тврди да је Куомо "прекршио државне и савезне законе" и наводи да неприкладно понашање није било ограничено само на запослене у његовом кабинету, већ се проширило и на друге државне службенике, укључујући и полицајку која је била део његовог обезбеђења, али и на жене које нису биле ангажоване у државној служби.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)