ШОЈГУ ОТКРИВА: Моћна руска крстарица добиће најновије ударно оружје

Novosti online

03. 08. 2021. у 15:21

ТЕШКА нуклеарна ракетна крстарица „Адмирал Нахимов“ ће након модернизације постати носач моћног ударног оружја, најновијих противавионских ракетних и противподморничких система, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу, преноси телевизија „Звезда“.

ШОЈГУ ОТКРИВА: Моћна руска крстарица добиће најновије ударно оружје

Фото: ЕПА

- Тренутно се инсталира опрема и у току су електрични радови. Затим је неопходно припремити брод и његове системе наоружања како би се започела тестирања - прецизирао је Шојгу.

Како је истакао, ремонт и модернизација крстарице „Адмирал Нахимов“ одвијају се у предузећу „Севмаш“ у оквиру реализације државне одбрамбене наруџбине.

У јуну је генерални директор Уједињене корпорације за бродоградњу Алексеј Рахманов изјавио да је планирано да се ремонт крстарице заврши 2022. године, а прес-служба „Севмаша“ је саопштавала да ће „Адмирал Нахимов“ након модернизације бити најмоћнији брод у руској Ратној морнарици.

„Адмирал Нахимов“ је крстарица пројекта 1 144 „Орлан“. Тренутно се у саставу руске флоте налази само један брод овог пројекта – „Петар Велики“. „Адмирал Нахимов“ је послат на ремонт и модернизацију 1999. године.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)