ГОРИ ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА: Људи су на безбедном, страдају животиње на Родосу (ВИДЕО)

Novosti online

02. 08. 2021. у 11:21

У ПОСЛЕДЊА два дана у Грчкој је забележено 112 пожара.

ГОРИ ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА: Људи су на безбедном, страдају животиње на Родосу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Тwitter/@L_Team10

Због пожара који је у недељу избио на Родосу, већи део овог грчког острва је остао без струје.

- Јуче су оштећени далеководи и зато је већи део острва остао без струје (неки и без воде, јер не раде пумпе). Тај део острва где је избио позар је у средини, међутим ту је велика борова сума и позар се проширио брзо ка местима у унутрашњости острва. Најближа места на обали су залив Афантоу и Колyмбиа - објављено је у Фејсбук групи Ливе фром Грееце.

Како медији преносе, од ноћас је мало боља ситуација, али највише је страдала чувена Долина лептирова.

- Постоји оптимизам да ће пожар данас бити стављен под контролу, али још увек није. Евакуисано је неколико села. Нема информација да ли је било наших туриста. Људи су на безбедном, али страдају животиње. Гори чувена Долина лептирова, заштићено подручје и једна од највећих туристичких атракција. Екскурзије до ње су једне од најпопуларнијих. Иначе, током јучерашњег дана већи део Родоса и острва Халки био је без струје, а многи делови и без воде. У последња два дана у Грчкој је забележено 112 пожара, а један од већих на Пелопонезу - каже за медије Ана Николић, власница једне туристичке агенције.

Из друге туристишке агенције кажу да ситуација није алармантна и да нема веће опасности у туристичким местима, а да је пожар под контролом потврђују и објаве у Фејсбук групама.

- Део пожара је стављен под контролу. Струја се вратила у већем делу острва, али се још не зна колика су оштећења на далеководима. Места Маритса и Псинтхос су евакуисана. Од јутрос поново гасе пожар и авиони, очекује се још ватрогасаца из Атине. Аеродром на Родосу ради нормално, главна туристичка места где има највише наших људи, град Родос, Фалираки и Калитеа су ок - објављено је у Фесјбук групи Ливе фром Грееце.

(B92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)