СТОТИНЕ ЉУДИ НА ПРОТЕСТУ ПРОТИВ КОРОНА МЕРА: Избили сукоби немачке полиције и демонстрантата (ФОТО)

Танјуг

01. 08. 2021. у 20:09

СТОТИНЕ људи окупило се данас у Берлину у знак протеста против мера које је увела немачка влада ради спречавања ширења корона вируса упркос забрани окупљања, што је довело до хапшења и сукоба са полицијом.

СТОТИНЕ ЉУДИ НА ПРОТЕСТУ ПРОТИВ КОРОНА МЕРА: Избили сукоби немачке полиције и демонстрантата (ФОТО)

Фото: Танјуг/АП Пхото

Локалне власти забраниле су овог викенда одржавање неколико различитих протеста, укључујући и протест покрета Кверденкер из Штутгарта, на коме се очекивало 22.500 посетилаца, пренео је АП.

Демонстранти су се успротивили забрани и окупили у граду.

Берлинска полицијска управа, у којој је било ангажовано више од 2.000 полицајаца, саопштила је да су, како се повећавао број људи, полицајци који су покушавали да преусмере демонстранте или растуре веће групе, били малтретирани и нападнути.

Покушали су да пробију полицијски кордон и извуку наше колеге, додаје Берлинска полицијска управа и наводи да је полиција морала да примени силу.

Више демонстраната је ухапшено у насељу Шхарлотенбург и код парка Тиргартен, саопштила је полиција.

Док се маса кретала према Бранденбуршкој капији, полиција је преко мегафона упозорила да ће употребити водене топове ако се демонстранти не разиђу.

Немачка је у мају ублажила многа ограничења због корона вируса, дозвољавајући поновно отварање ресторана и барова.

Ипак, многе активности, попут обедовања у затвореном простору у ресторанима или боравка у хотелу, захтевају доказ да је појединац или потпуно вакцинисан, да се опоравио од вируса или да може да покаже доказ да је недавно добио негативан тест на корона вирус.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)