РУСИ ПОБЕЂУЈУ СПОСОБНОШЋУ, А НЕ БРОЈЕВИМА: Главни руски обавештајац упоредио светске обавештајне агенције

Танјуг

01. 08. 2021. у 18:13

ЦЕНТРАЛНА обавештајна агенција (ЦИА) САД једна је од три најјаче и најауторитарније обавештајне службе на свету, заједно са руском Спољном обавештајном службом, изјавио је данас директор руске Спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин.

РУСИ ПОБЕЂУЈУ СПОСОБНОШЋУ, А НЕ БРОЈЕВИМА: Главни руски обавештајац упоредио светске обавештајне агенције

Фото: ЕПА/Депоситпхотос

- Морам рећи да поштујемо наше колеге, противнике и партнере у Централној обавештајној агенцији. Већ сам то рекао и опет ћу поновити да је та специјална служба међу светских, пет, па чак и три заиста најјачих и најауторитарнијих обавештајних служба. Међу њима је и руска Спољна обавештајна служба - рекао је Наришкин у интервјуу за Јутјуб канал Соловјов који је делимично приказан на телевизији Росија-1, пренео је ТАС С.

У обраћању америчкој обавештајној заједници 27. јула, председник САД Џо Бајден устврдио је да су америчке обавештајне агенције много боље од руских, и да је руски председник Владимир Путин забринут због те чињенице.

Према Наришкину, Русија поштује ЦИА, њене искусне запослене и аналитичаре.

- Свесни смо њихових јаких страна, али знамо и наше. Што се тиче Централне обавештајне агенције, наравно, њени ресурси, њени финансијски ресурси су десетину пута већи од буџета Спољне обавештајне службе (Русије), али као што је Александар Суворов (руски војни командант познат по победама у руско-турском рату 1787-91. и у ратовима у време француске револуције) говорио, Руси побеђују способношћу, а не бројевима - рекао је Наришкин.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)