МАСК ТРАЖИО ДА БУДЕ ДИРЕКТОР ЕПЛА: Овакву реакцију Тима Кука, шефа те компаније нико није очекивао

Novosti online

31. 07. 2021. у 16:09

ИЗВРШНИ директор компаније "Тесла" Илон Маск наводно је тражио да постане извршни директор Епла у телефонском разговору 2016. са садашњим шефом те компаније Тимом Куком.

МАСК ТРАЖИО ДА БУДЕ ДИРЕКТОР ЕПЛА: Овакву реакцију Тима Кука, шефа те компаније нико није очекивао

Илон Маск / Фото АП

Овај податак нашао се у предстојећој књизи о Тесли. Прича, коју је поделио Лос Анђелес тајмс, долази из књиге "Пауер Плеј: Тесла, Илон Муск, енд тхе Бет оф тхе Сентури" чији аутор је Тим Хигинс, новинар Вол стрит џурнала.

Како се наводи у књизи, Кук је предложио Маску да Епл купи Теслу, а Маск је на то рекао да жели да постане извршни директор. Кук је наводно био сагласан с тим, али је Маск појаснио да жели да буде извршни директор Епла.

- Према причи бившег помоћника који је чуо (Масково) препричавање дијалога - Кук је поручио "Ј*би се" пре него што је спустио слушалицу, преноси портал Тхе Верге.

Ипак, и Маск и Епл су демантовали ово - штавише, саопшено је да Кук и Маск никада нису разговарали.

Маск је у недавном твиту написао:

- Кук и ја никада нисмо разговарали нити писали једно другом.

Уз то, Епл је подсетио на примедбе које је Кук дао током интервјуа за Њујорк тајмс, где је порекао да је икада разговарао са Илоном.

- Знате, никада нисам разговарао са Илоном, иако гајим велико дивљење и поштовање према компанији коју је изградио - изјавио је Кук.

Маск чак каже да је велики део поменуте књиге заправо лажан:- Хигинс је успео да своју књигу учини лажном и досадном - навео је Маск у једном другом твиту.

Сам Хигинс није одговорио на захтев за коментар.

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУДИ НЕИСТИНЕ ДОЖИВЉАВАЈУ КАО СТВАРНОСТ Немци критикују Шолца: Уме ли он да разговара?