ЈЕЗИВЕ НАМЕРЕ У УКРАЈИНИ: Руски пуковник срушио снове о нуклеарном оружју - Били би као мајмун са гранатом (ВИДЕО)

Novosti online

30. 07. 2021. у 19:17

УКРАЈИНА је носталгична према нуклеарном оружју, мада после распада СССР-а у земљи није остало стручњака који би могли да рукују таквим оружјем, рекао је пензионисани руски пуковник Виктор Баранец.

ЈЕЗИВЕ НАМЕРЕ У УКРАЈИНИ: Руски пуковник срушио снове о нуклеарном оружју - Били би као мајмун са гранатом (ВИДЕО)

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

Баранец је тако прокоментарисао скандалозну изјаву шефа парламентарне фракције "Слуга народа" Давида Аракхамиа. Политичар је раније тврдио да би, да има нуклеарне бомбе, Кијев могао "уценити цео свет".

- Друг тврди да би Украјина имала нуклеарно оружје, што би имало одређену политичку тежину. Извештавам: у стратешким ракетним снагама стационираним у Украјини 85% особља чинили су држављани Руске Федерације, којима је наређено да напусте територију Украјине након што су ракете послали у Русију и наставили сервисирање овог наоружања на руској територији. Дакле, Украјина са нуклеарним наоружањем била би мајмун са гранатом - објаснио је Виктор Баранец у емисији "Соловјев уживо".

Према мишљењу Баранеца, Вашингтон никада неће дозволити да се у Европи појави још једна нуклеарна земља, и то тако „необуздана и неписмена“.

Пуковник је исмевао амбиције Аракхамиа, уверавајући да ће такве идеје остати на нивоу фантазије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)