КИПАР ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈУ ДЕЦЕ: "Само пратимо остале земље ЕУ"

Танјуг

30. 07. 2021. у 17:58

КИПАР ће започети добровољну вакцинацију против ковид-19 деце старије од 12 година следеће недеље мРНА вакцинама које су произвели Фајзер-БиоНТек и Модерна, саопштиле су данас власти.

КИПАР ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈУ ДЕЦЕ: Само пратимо остале земље ЕУ

Фото: З. Глигоријевић

Министар здравља Михалис Хаџипантела рекао је да Кипар прати друге земље Европске уније, укључујући Француску, Немачку и Италију које су почеле да вакцинишу децу стару измеду 12 и 15 година, пренео је АП.

Пристанак родитеља и старатеља предуслов је за вакцинацију све деце на Кипру.

Хаџипантела је позвао младе људе да се вакцинишу, док званичници наводе да је средња старост заражених у последњих 14 дана 28 година.

- Светска научна заједница јединствено ставља до знања да су они који још нису вакцинисани у највећој опасности - рекао је Хаџипантела новинарима.

Он је, такође, саопштио да ће се проширити обавезно приказивање Сејфпаса - електронске или папирне документације која доказује да је особа вакцинисана, заражена у последњих шест месеци или има негативан ПЦР тест у претходна 72 сата.

Осим у рестроранима у затвореном и отвореном простору, баровима и клубовима, као и у тржним центрима, супермаркетима и другим малопродајним објектима, Сјефпас сада мора бити показан и у старачким домовима и болницама.

Прошлог месеца на Кипру је регистрован највећи број заражених од корона вируса од почетка епидемије.

До сада је од ковид-19 заражено више од 98.000 људи или више од 10 одсто популације, 415 особа је преминуло, а више од 80 је хопситализовано у озбиљном стању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)