ДА ЛИ ЗАПАД СПРЕМА ВОЈНИ НАПАД НА БЕЛОРУСИЈУ? Алармантно упозорење директора КГБ-а

Танјуг

30. 07. 2021. у 15:14

ОДРЕЂЕНИ кругови на Западу разматрају употребу силе као начин промене власти у Белорусији, пренела је данас новинска агенција БелТА речи директора Белоруског безбедносног комитета (КГБ) Ивана Тертела.

ДА ЛИ ЗАПАД СПРЕМА ВОЈНИ НАПАД НА БЕЛОРУСИЈУ? Алармантно упозорење директора КГБ-а

Фото: РИА.ру

- Круг људи на Западу који доноси одлуке разматра разне опције за промену владе у Белорусији, као неопходан услов за постизање њиховог геополитичког циља у источној Европи. Не искључују употребу војне силе - изјавио је Тертел током разговора са председником Александром Лукашенком.

Тертел је нагласио да Запад и чланице белоруске опозиције које су напустиле државу планирају да појачају своје активности "у септембру и октобру или првој половини следеће године, под изговором да је животни стандард белоруског народа опао због санкција", додао је Тертел.

Према њему, методи које би противници владе могли да користе да дестабилизују ситуацију укључују "терористичке нападе и застрашивања јавних личности, државника, новинара, припадника закона и судија, а могуће је да ће извести и субверзивне активности усмерене ка индустрији министарства одбране, економије и инфраструктури, које би могле да резултују бројним жртвама, за шта би била окривљена актуелна власт".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)