ПРОБЛЕМИ СА БАТЕРИЈОМ СКУПО КОШТАЈУ: Компанија "Тесла" пристала да плати 1,5 милиона долара

Таннјуг

30. 07. 2021. у 13:38

АМЕРИЧКА компанија Тесла је пристала да плати 1,5 милиона долара за решавање потраживања након што је једно од ажурирања софтвера компаније бежичним путем привремено ограничило максимални капацитет пуњења батерије и распон у 1.743 Модела С.

ПРОБЛЕМИ СА БАТЕРИЈОМ СКУПО КОШТАЈУ: Компанија Тесла пристала да плати 1,5 милиона долара

Фото: AP Photo/Ben Margot, File

Предложено поравнање покрива адвокатске таксе и трошкове, а власницима возила ће бити плаћено по 625 долара за смањене перформансе батерије.

Као део споразума, Тесла такође мора да обезбеди дијагностику и обавештења у вези с батеријама власницима својих електричних аутомобила под гаранцијом кад год је потребна поправка батерија.

Према документима достављеним Окружном суду САД у Сан Франциску, а до којих је дошао Си-Ен-Би-СИ, према предложеном поравнању Тесла би уплатио 1,5 милиона долара у фонд кроз који би се власницима возила платило због смањених перформанси возила које су настале услед смањења батерије, а такође би покривао и адвокатске таксе и трошкове тужилаца.

Према поднесцима, ажурирање софтвера утицало је на 1.743 власника Тесла Модела С,а у мају 2019. компанија се такође суочила са негативним публицитетом након што се једно од њених возила Модел С запалило у Хонгконгу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)