РУСКИ СЕНАТОР ОДГОВОРИО БАЈДЕНУ: Ђаволски смо „слаби“, али „мењамо“ америчке председнике?

Новости онлајн

28. 07. 2021. у 14:42

МОСКВУ не може да не брине слабост тима америчког председника Џоа Бајдена због његових „опасних дезинформација“ о потенцијалу Русије или наводном мешању у америчке изборе, изјавио је председник Комитета за међународне послове Савета Федерације Русије Константин Косачов.

РУСКИ СЕНАТОР ОДГОВОРИО БАЈДЕНУ: Ђаволски смо „слаби“, али „мењамо“ америчке председнике?

Фото: ЕПА

- Сматрам да слабост тима самог шефа Беле куће може да буде управо стваран предмет наше забринутости. Не само због опасно неистинитих изјава о потенцијалу Русије или о 'руском мешању' у америчке изборе, чији исход све мање утиче на односе међу нашим земљама - прокоментарисао је Косачов недавне Бајденове оптужбе на рачун Русије.

Руски сенатор је подсетио да је Бајден дао много важнију изјаву - он тврди да ако дође до тога да се Америка заиста умеша у прави „горући“ рат са великом силом, то догодити због сајбер хаковања са великим последицама, као и да та вероватноћа расте експоненцијално“.

- Ако Бајдену и његов 'тим' напуни главу дезинформацијама, то би могло да има најопасније последице по читав свет - уверен је Косачов.

С тим у вези, Косачов је истакао да оптужбе за сајбер-нападе и хаковања морају да буду у потпуности доказане целој међународној заједници са учешћем независних стручњака.

- У супротном, одговорност за 'горуће' сукобе требало би да сносе управо они који износе неосноване оптужбе за сајбер-нападе на рачун других земаља. Теже је и смислити убедљивији аргумент у корист обавезујућег међународног споразума о сајбер-безбедности - сматра сенатор.

Према његовим речима, Бајденове речи проузроковане су жељом да умири опоненте унутар земље које све више брину и руске иновације у области високих технологија, и промена става Бајденове администрације о „Северном току 2“, што најоштрији критичари америчког председника сматрају победом Москве.

- Или нове дискусије на омиљену тему Демократске странке о руском 'мешању' у америчке изборе, посебно на прелазним изборима 2022. године у Сједињеним Америчким Државама. Бајден је америчким обавештајним службама рекао да председник Владимир Путин 'зна да сте бољи од његовог тима и да му то ђаволски смета' - каже Косачов.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)