НЕОНАЦИСТИ ДИВЉАЈУ: Кукасти крст урезан на лифту америчког Стејт Департмента (ФОТО)

Танјуг

27. 07. 2021. у 22:31

ЗВАНИЧНИЦИ су потврдили данас да је на зиду лифта у Стејт Департменту пронађен урезан кукасти крст, што је покренуло истрагу о томе како је нацистички симбол завршио у седишту америчке дипломатије.

НЕОНАЦИСТИ ДИВЉАЈУ: Кукасти крст урезан на лифту америчког Стејт Департмента (ФОТО)

Фото: Депозитфотос

Портпарол Стејт департмента Џалина Портер саопштила је новинарима да је свастика откривена касно у понедељак и да се државни секретар Ентони Блинкен обратио особљу поводом овог инцидента.

- Овај мрски графит је уклоњен и овај инцидент ће бити истражен. Као што је секретар поручио свим нашим запосленима, ово је апсолутно одвратно, али је то корисно подсећање да антисемитизам није прошлост, да је још сила са којом се срећемо у свету и нажалост и близу наше куће - рекла је Портер, преноси Ројтерс.

Она је нагласила да антисемитизму није место у САД, а нарочито му није место у Стејт департменту и саопштила је да америчко министарство тренутно ради на именовању посебног изасланика за борбу против антисемитизма.

Свастику, изворно древни хиндуистички верски симбол, преузела је немачка нацистичка странка, а она је и данас обележје мржње код крајње десничарских снага.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)