ОГОРЧЕНИ ЗБОГ ОПТУЖБИ: Русија негира наводе о умешаности у антивакасерску кампању у Француској

Танјуг

26. 07. 2021. у 23:53

РУСКА амбасада у Паризу реаговала је и осудила тврдње високих француских званичника о наводној умешаности Русије у антиваксерске покрете на друштвеним мрежама.

ОГОРЧЕНИ ЗБОГ ОПТУЖБИ: Русија негира наводе о умешаности у антивакасерску кампању у Француској

Фото: ЕПА

- Са изненађењем и огорчењем примамо к знању изјаву бившег француског министра унутрашњих послова, а сада шефа парламентарног клуба владајуће странке Република у покрету (ЛРЕМ) Кристофа Кастанеа да Русија и друге земље можда стоје иза антиваксерских група на друштвеним мрежама - објавила је руска амбасада на свом налогу на Фејсбуку, преноси ТАСС.

У саопштењу амбасаде наглашено је и да је принципијални став Русије да се обезбеди максимална покривеност у популацији планете вакцином против инфекције корона вирусом.

У интервјуу за радио станицу РМЦ, Кастане је раније потврдно одговорио на питање да ли Русија или друге државе могу да утичу на антиваксерске групе на Фејсбуку.

Усред драматичног пораста случајева делта соја, француска влада је израдила предлог закона којим се проширује употреба санитарних пропусница и скала имунизације, а он предвиђа обавезну вакцинацију запослених у медицинским институцијама, домовима за старе, ватрогасно-спасилачким службама и бројним категоријама у војсци, а што је изазвало незадовољство у земљи, која је протекле две недеље била уздрмана протестима.

Раније данас француски председник Емануел Макрон рекао је да је само 60 одсто Француза добило најмање једну дозу вакцине против корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)