НА ЛИСТИ ШПАНИЈА, ГРЧКА, ФРАНЦУСКА: Посете због нејасноћа око мера пао за 85 процената

Д. Д. С.

26. 07. 2021. у 12:37

ХАОС и нејасноће око правила путовања и мера спречавања ширења коронавируса доводе до још једне лоше летње сезоне за посрнулу европску туристичку индустрију.

НА ЛИСТИ ШПАНИЈА, ГРЧКА, ФРАНЦУСКА: Посете због нејасноћа око мера пао за 85 процената

Фото Y. Caradec

Док се популарне туристичке дестинације боре се са новим варијантама коронавируса, међународни доласци туриста у Европу прошле године опали су за скоро 70 одсто, а за првих пет месеци ове године опали су за 85 одсто, подаци су туристичке организације Уједињених нација, чије је седиште је у Мадриду.

У Француској, најпосећенијој земљи на свету, посетиоци од ове недеље имају још један услов да испуне са новим захтевом за посебну ковид-19 пропусницу. Италија је такође најавила да ће људима бити потребне сличне пропуснице као у Француској за приступ музејима и биоскопима, одлазак у ресторан или на базен и низ других места.

Шпанија, друга најпосећенија земља на свету, имала је 3,2 милиона туриста од јануара до маја, што је десети део од укупног броја посетилаца у истом периоду 2019. Међутим, у јуну је Шпанија имала 2,3 милиона посета, што је била најбоља месечна цифра од почетка пандемије.

У Грчкој, где број заражених расте, власти су пооштриле ограничења за невакцинисане туристе и становнике, забранивши им улаз у све затворене објекте за ручавање и забаву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)