ЕНТОНИ ФАУЧИ УПОЗОРАВА: Идемо у погрешном смеру - невакцинисани шире још заразније сојеве

Танјуг

26. 07. 2021. у 10:45

ИДЕМО у погрешном смеру, оценио је водећи амерички епидемиолог Ентони Фаучи и изразио уземиреност јер су се Сједињене Државе непотребно нашле ситуацији да расте број нових случајева ковида-19 због невакцинисаних Американца и ширења заразније, делта варијанта.

ЕНТОНИ ФАУЧИ УПОЗОРАВА: Идемо у погрешном смеру - невакцинисани шире још заразније сојеве

Фото: АП

Фаучи је потврдио да владини званичници "активно разматрају" препоруку да вакцинисани носе заштитне маске и да се људи са смањеним имунитетом ревакцинишу.

Др Фаучи, главни медицински саветник председника Џозефа Бајдена, потврдио је у емисији Си-ен-ен да је учествовао у разговорима о промени смерница за маске и потврдио да неке локалне самоуправе у којима расте стопа заразе, попут Лос Анђелеса, већ апелују на грађане да носе маске у затвореним јавним просторима, без обзира да ли су вакцинисани.

Према подацима америчког Центра за контролу и превенцију болести, више од 163 милиона Американаца, или 49 одсто укупне популације у САД, потпуно је вакцинисано.

- Ова је ситуација (са порастом броја новозаражених) погађа углавном невакцинисане, што је разлог зашто молимо невакцинисане Американце да дођу да се вакцинишу - рекао је Фауци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)