ИСПОВЕСТ ТИНЕЈЏЕРА КОЈИ ЈЕ СА БЕЗОСОМ ЛЕТЕО У СВЕМИР! Његово признање је ШОКИРАЛО милијардера

Novosti online

24. 07. 2021. у 13:48

ХОЛАНДСКИ тинејџер који је постао најмлађи путник у свемиру на свету ове недеље изненадио је милијардера Џефа Безоса рекавши му током лета да никад није ништа наручио преко Амазона.

ИСПОВЕСТ ТИНЕЈЏЕРА КОЈИ ЈЕ СА БЕЗОСОМ ЛЕТЕО У СВЕМИР! Његово признање је ШОКИРАЛО милијардера

Foto: Printskrin Youtube/ Global News

Оливер Димен, 18-годишњи студент физике, пратио је Безоса, његовог брата Марка Безоса и 82-годишњу Вели Фанк, најстарију особу која је летела у свемир, на 10-минутном путовању ван Земљине атмосфере.

- Рекао сам Џефу да заправо никада нисам купио нешто преко Амазона, рекао је Димен за Ројтерс у петак у интервјуу на амстердамском аеродрому Шипол. Он му је изненађено одговорио да одавно није чуо да је неко то рекао.

Димен, који је изабран након што је други кандидат који је платио 28 милиона долара морао да одустане, сазнао је да ће се придружити лету док је био на породичном одмору у Италији.

- Назвали су и рекли: Јесте ли још увек заинтересовани? Одговорио сам: "Да! Да! Да!"

Димен је сањао о свемирским путовањима одмалена, пратио је развој компанија за истраживање свемира попут ''Блу Ориџина'' и када је био млађи добио је пилотску дозволу.

- Нисмо платили ни близу 28 милиона долара, али изабрали су ме јер сам био најмлађи, а био сам и пилот, а такође сам о томе већ знао прилично - рекао је он.

- Мислим да то нисам схватио док нисам био у ракети: "Опа, стварно се догађа'" - рекао је. - То ми је био крајњи, крајњи циљ ... али никада нисам мислио да ће то бити тако брзо, додао је он.

Посада је прошла два дана сигурносна тренинга, али ништа јако тешко, рекао је Димен, који се може да се види на видео снимку како у бестежинском стању са Безосом баца пинг-понг лоптице.

- То је било супер кул. Тако је чудно бити без тежине. Било је лакше него што сам очекивао. То је као да сам у води - испричао је Димен.

Димен, коме настава на Универзитету Утрехт треба да почне у септембру, рекао је да није сигуран шта жели да ради касније у животу, али да ће озбиљно размотрити каријеру у свемирским путовањима.

На питање како је путовати ракетом са милијардером, одговорио је уз широки осмех - Били су супер забавни и сви чврсто на земљи, колико год то смешно звучало.

(Јутарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)