ЛАВРОВ: Предузети мере за заустављање прогона хришћана

Танјуг

24. 07. 2021. у 13:32

СВЕТСКА заједница треба да предузме кораке да заустави прогон хришћана на Блиском Истоку и у Северној Африци, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров за руску телевизију.

ЛАВРОВ: Предузети мере за заустављање прогона хришћана

Фото: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Према Лаврову, Министарство спољних послова и Руска православна црква имају много заједничких пројеката, а један од њих је најактуелнији - предузимање посебних корака у заштити хришћана, посебно на Блиском Истоку и у Северној Африци, пренео је Тас с.

Посебан форум за подршку хришћанима одржава се заједно уз учешће Одељења за спољне црквене односе Московске патријаршије на маргинама догадаја Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и Виског комесаријата Уједињених нација за избеглице (УНХРЦ).

- (Форум) окупља партнере из Ватикана, свету столицу, министре спољних послова Јерменије, Мађарске, Белорусије, Либана и других земаља, који виде ризик за даље нормално, мирно и сигурно постојање хришћана на Блиском Истоку - истакао је Лавров.

- Стотине хиљада њих је побегло након што је тамо наметнута демократија. Прво у Ираку, затим у Либији и Сирији. Хришћанско становништво углавном пати због сукоба у Сирији. Сиријска Арапска Република је једна од колевки хришћанства. Неопходно да се подигне глас како међународна заједница не би само обратила пажњу на овај проблем, већ предузела посебне мере за сузбијање прогона хришћана - додао је Лавров.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)