ЗАШТО ЗАПАД НЕ ВОЛИ РУСИЈУ? "Нервозни су - њихове илузије су распршене"

Новости онлајн

23. 07. 2021. у 17:27

Запад не воли Русију јер води независну политику и бори се за сопствене интересе – од ње се очекивала другачија политика, саопштио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

ЗАШТО ЗАПАД НЕ ВОЛИ РУСИЈУ? Нервозни су - њихове илузије су распршене

Фото Д. Дозет

Не воле нас јер илузије које је Запад имао према нама, након распада СССР и након првих година Руске Федерације - у оном смислу у којем она сада постоји – те илузије су биле распршене", објаснио је Лавров.

Он је нагласио да се Русија никад ни од кога није затварала, једноставно се треба навикнути "да нас не воле". Он је нагласио да Русија има своју историју и достојанство, као и ресурсе да то одржава.

- Нервозни су јер Русија није оправдала очекивања и води независну политику, посебно када запад жели свима да диктира, а не да се договара са свима осталима… То ће се на жалост и даље манифестовати - додао је министар.

Он је нагласио да се ова политика Запада јасно манифестује у документима самита НАТО-а и ЕУ. Како је саопштио шеф руске дипломатије, Русију свуда гледају као непријатеља и претњу, против које треба иступити јединствено. Међутим, Русија ће увек бранити своје интересе, али ће оставити отворена врата за сарадњу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)