ФРАНЦУСКА ПРУЖА ПОМОЋ ТУНИСУ: Спасавају животе - морнарица испоручила кисеоник и вакцине против короне

Танјуг

23. 07. 2021. у 22:27

ФРАНЦУСКА је успоставила "поморски мост" за снабдевање Туниса вакцинама против ковида-19 и медицинским кисеоником, будући да је та земља тешко погођена корона вирусом.

ФРАНЦУСКА ПРУЖА ПОМОЋ ТУНИСУ: Спасавају животе - морнарица испоручила кисеоник и вакцине против короне

Фото: Depositphotos

- У протеклих пет дана, Француска је превезла 1,1 милион доза вакцина у северноафричку земљу - изјавио је француски министар туризма Жан-Батист Лемоан за радио "Франс-Инфо".

Он је додао и да је француска морнарица јуче испоручила три огромна контејнера преко потребног кисеоника, преноси агенција АП.

Од испоручених вакцина, око 800.000 потиче из француских залиха, али Париз такође користи механизам Ковакс, додао је Лемоан, али није прецизирао име произвођача вакцина које су послате.

Очекује да ће се поморске пошиљке наставити до средине августа, доносећи Тунису опрему, маске и други потребан материјал који ће тој земљи помоћи да се носи са наглим порастом инфекција и хоспитализација. И друге земље у Европи и из остатка света помажу Тунису да се извуче из здравствене кризе.

Тунис је забележио више смртних случајева по глави становника током пандемије него било која друга афричка земља и већ недељама је у самом врху у свету по највишој дневној стопи смртности.

Тунис, који има мање од 12 милиона становника, укупно је забележио више од 18.000 смртних случајева повезаних са корона вирусом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)