СТИМУЛАЦИЈА ИМУНИЗАЦИЈИ: Ево како то раде Американци - За вакцинисане против короне плата већа три одсто

Танјуг

23. 07. 2021. у 22:13

ФАБРИКА за производњу пластичних кеса која се налази код Сан Франциска је одлучила да планирано повећање плата за невакцинисане раднике ограничи на 1,5 одсто, док ће повишица за вакцинисане износити 3,0 одсто.

СТИМУЛАЦИЈА ИМУНИЗАЦИЈИ: Ево како то раде Американци - За вакцинисане против короне плата већа три одсто

Фото: Г. Ш.

- Будући да се делта сој брзо шири и да ће вероватно овде погодити невакцинисане, чиме ће сви бити у опасности од заражавања, вероватно је мој последњи најбољи покушај да се људи вакцинишу - изјавио је Кевин Кели, извршни директор компаније “Емералд пекеџинг”, а преноси британски лист “Гардијан”.

Америчка кампања вакцинације последњих недеља бележи успорен напредак, са свакодневном вакцинацијом нешто више од 500.000 од 4. јула.

Ако настави овим темпом, САД неће достићи најнижи праг имунитета крда од око 70 одсто до краја ове године, оцењује Ројтерс.

Будући да су владини напори успорили, поједине компаније, међу којима је и “Келис”, преузеле су на себе задатак убеђивања радника да се вакцинишу.

Истовремено, немачка аутомобилска компанија “Дајмлер” је отворила мобилне клинике за вакцинацију на свим својим већим производним местима у САД.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)