КЛАБИНГ СА ПРЕДУМИШЉАЈЕМ: Британска омладина жели да плеше (ВИДЕО)

Novosti online

19. 07. 2021. у 21:37

ЛОНДОНСКИ клабери у понедељак су навалили на један од првих музичких догађаја без епидемиолошких мера од почетка пандемије прошле године, плешући током ноћи и радујући се људској интеракцији док је Енглеска у поноћ укинула већину ограничења, преноси Ројтерс.

КЛАБИНГ СА ПРЕДУМИШЉАЈЕМ: Британска омладина жели да плеше (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/ Јутјуб/ Бибиси

Велика Британија, која има један од највећих бројева преминулих од Ковида 19, суочава се са новим таласом случајева, али премијер Борис Џонсон укида већину ограничења у Енглеској. У народу је тај поступак постао познат као "Дан слободе".

Епидемиолози генерално имају критичан став према укидању мера, али многим младим Британцима је доста закључавања и рекли су да жуде за забавом.

-Није ми дозвољено да плешем-, рекла је Георгиа Пајк (31) у Овалном простору у Хекнију, у источном Лондону, па додаје: - Желим да играм, желим да чујем живу музику, желим да осетим "вибрације" клуба, да будем у близини других људи.-

Поред жудње за забавом, постојала је и јасна забринутост због таласа нових случајева - више од 50.000 дневно широм Уједињеног Краљевства.

- Тако сам узбуђен - али то је помешано са осећајем предстојеће пропасти“, рекао је Гари Картмилл, 26, на догађају „00:01“ који је организован у част прославе повратка живих свирки.

Унутар клуба се чују весељаци, неки са пићем у рукама, неки једноставно усхићени музиком, плесали су кроз ноћ. Многи су се грлили, неки љубили, неки носили маске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)