ДОК СЕ ЉУДИ БОРЕ ЗА ЖИВОТ И ОПСТАНАК, ПЉАЧКАШИ КОРИСТЕ СИТУАЦИЈУ: Стотину полицајаца штити куће и продавнице

Novosti online

19. 07. 2021. у 12:34

ДОК се људи храбро боре за своје имовине, трагају за несталим људима и оплакују више од 160 мртвих, пљачкаши бесрамно искориштавају катастрофу.

ДОК СЕ ЉУДИ БОРЕ ЗА ЖИВОТ И ОПСТАНАК, ПЉАЧКАШИ КОРИСТЕ СИТУАЦИЈУ: Стотину полицајаца штити куће и продавнице

Фото: Принтсцреен/ Јутјуб

У Штолбергу код Ахена било је покушаја пљачке продавница, рекла је полиција у четвртак.

Сведоци су пријавили три случаја у којима су људи били илегално у поплављеним радњама. Неколико лопова побегло је од званичника у супермаркету и дрогерији. Наводи се да је особа ухапшена у златарској радњи. Још увек није јасно да ли су осумњичени нешто украли.

Према полицији, радње су поплављене, а улазни простори су делимично оштећени. Ово је очигледно олакшало пљачкашима улазак у радње.

Стотину полицајаца је сада у Штолбергу да заштити напуштене куће и продавнице од пљачке. Олуја је посебно жестоко беснила у Штолбергу. 

У среду увече понегде је за кратко време пало више од 100 литара по метру квадратном. Континуирана киша се наставила током дана и до касних вечерњих сати. Општина је позвала становнике да напусте домове у поплављеном подручју. Многи људи су већ доведени на сигурно.

Армин Лашет, премијер Северне Рајне-Вестфалије, рекао је у телевизијском обраћању на ВДР-у да га то љути, „кад чујем да се тренутно људи враћају у своје од поплава уништене куће и откривају да су пљачкаши украли оно мало што им је остало“ .

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)