ПОРУЏБИНЕ ЋЕ СЕ МЕРИТИ СТОТИНАМА: Помама за најновијим ловцем Су-57 (ВИДЕО)

Новости онлајн

15. 07. 2021. у 14:56

МИНИСТАРСТВО одбране Русије ће од 2022. године добијати по 12 најновијих ловаца пете генерације Су-57 годишње, изјавио је генерални директор Уједињене авио-производне корпорације Јуриј Сљусар на састанку са руским председником Владимиром Путином.

ПОРУЏБИНЕ ЋЕ СЕ МЕРИТИ СТОТИНАМА: Помама за најновијим ловцем Су-57 (ВИДЕО)

Фото: lifenews.ro@LifenewsRo

- Главни догађај прошле године била је испорука првог серијског Су-57 у децембру. Ове године ћемо испоручити већ четири авиона. А онда је наш задатак да заједно достигнемо ниво од 12 летелица годишње. Потписали смо уговор са Министарством одбране за укупно 76 таквих летелица - рекао је Сљусар.

Истовремено, он је шефу Русије рекао да ће се поруџбине руских ловаца Су-57 у будућности „мерити стотинама“.

- Надамо се да је то завршено – обзиром да је та летелица одабрана за платформу, главну летелицу за решавање широког круга задатака – поруџбине тих летелица мериће се стотинама - изјавио је он за телевизију „Русија 24“.

Према његовим речима, ради се на новим верзијама тог авиона.

Су-57 (раније познат као ПАК ФА) је руска летелица пете генерације, предвиђена за уништавање свих врста ваздушних, копнених и надводних мета. Први лет је извео 2010. године. Су-57 карактерише висок степен маневарских способности, најновији систем радио-електронске опреме и слаба уочљивост („стелт“ технологија).

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)