ПРОНАШАО ОТЕТОГ СИНА ПОСЛЕ 24 ГОДИНЕ: Мотоциклом прешао више од 500.000 километара тражећи дете

Д. Д. С.

13. 07. 2021. у 12:50

Кинез Гуо Гангтанг поново се састао са сином после двадесетчетворогодишње потраге током које је мотоциклом прешао више од 500.000 километара широм земље. Гангтангов син је отет пре 24 године испред породичне куће у провинцији Шандонг, а отело га је двоје кријумчара људима.

ПРОНАШАО ОТЕТОГ СИНА ПОСЛЕ 24 ГОДИНЕ: Мотоциклом прешао више од 500.000 километара тражећи дете

Фото: АП

Отмица његовог сина послужила је као мотив за филм из 2015. године у ком главну улогу тумачи звезда Хонгконга Енди Лау. Отмице деце су велики проблем у Кини, где годишње буде отето неколико хиљада малишана.

Министарство за јавну безбедност саопштило је да је полиција отето дете пронашла помоћу ДНК анализе. Двоје осумњичених за отмицу су пронађени и ухапшени.

Жена, која је са осумњиченим мушкарцем у време отмице била у вези, видела је дечака док се сам играо испред породичне куће и одвела га на аутобуску станицу. Ту ју је чекао њен тадашњи партнер.

Гангтангов син је отет 1997. године, а он га је тражио возећи мотоцикл у више од 20 провинција широм Кине. Лепио је плакате са фотографијама свог сина и потрошио сву уштеђевину. Спавао је испод мостова и просио када је остао без новца. Тражећи сина постао је истакнути члан кинеске организације за тражење нестале деце и до сада је помогао у решавању седам случајева.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)