АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У АМЕРИЦИ: Шумски пожари бесне на западу земље, ватрогасци се са ватреном стихијом боре у екстремним условима (ФОТО)

Танјуг

11. 07. 2021. у 12:33

ШУМСКИ пожари бесне на западу Сједињених Америчких Држава, који је погодио топлотни талас, а у више области забележене су рекордно високе температуре.

АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У АМЕРИЦИ: Шумски пожари бесне на западу земље, ватрогасци се са ватреном стихијом боре у екстремним условима (ФОТО)

Фото: Танјуг/АП Пхото

Грађани се евакуишу док се ватрогасци боре с пожарима у екстремним условима, преноси Би-Би-Си.

У Лас Вегасу забележена је рекордно висока температура од 47,2 степена Целзијуса, а у Долини смрти у Калифорнији регистрована је температура од чак 54,4 степена Целзијуса.

Ватрогасци који се боре са пожарима кажу да је ваздух толико сув да већа количина воде која се баца из авиона, како би се угасио пожар, испари пре него што стигне до земље.

Најновији топлотни талас захватио је запад САД након што је већ један погодио север те државе.

Према програму ЕУ за посматрање планате Земље, овогодишњи јун био је најтоплији икада у САД.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

НИКОЛА КОЈО: Људи из бранше имају посла и лепо живе