СКАНДАЛ У УКРАЈИНИ: На телевизији приказали карту Русије, а онда су схватили да су им предали Крим (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

05. 07. 2021. у 22:37

НА украјинском државном ТВ каналу "Дом" приказана је мапа Русије са Кримом, започета је званична истрага, известила је та ТВ компанија.

СКАНДАЛ У УКРАЈИНИ: На телевизији приказали карту Русије, а онда су схватили да су им предали Крим (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

- Пројекат Руски дневник има графички чувар екрана са мапом Руске Федерације, али без слике окупираног полуострва. Истовремено, у једном од издања изненада се појављује слика полуострва, а затим исто тако изненада нестаје. Број је повучен из емитовања канала. Сва претходна заказана издања пројекта Руски дневник имају одобрени канал од графичког почетног екрана - мапе Русије без Крима. Изворе порекла и поготка лажног чувара екрана истражује Служба унутрашње безбедности - рекао је канал у изјави на Фејсбуку.

Прецизира се да канал врши званичну проверу. Наводи се да ТВ канал нема на располагању екран с приказом карте Русије и Крима.

- Сви који су укључени у овај пројекат и даље су суспендовани са својих дужности. Кривац је претходно идентификован Крим је Украјина, а канал Дом чини све што је могуће да га врати кући, постајући предмет саботаже и провокација. Јавно апелујемо на Службу безбедности Украјине у вези са помоћи у спровођењу интерне истраге - додао је канал.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)