МАШТАТЕ О НЕОБИЧНОМ ПУТОВАЊУ? Приуштите карту за обилазак свемира- ево о којој је цифри реч

Новости онлајн

25. 06. 2021. у 12:14

"BLUE origin" Џефа Безоса добио је конкуренцију под називом "Space perspective", а у питању је луксузни свемирски балон!

МАШТАТЕ О НЕОБИЧНОМ ПУТОВАЊУ? Приуштите карту за обилазак свемира- ево о којој је цифри реч

Илустрација / Фото Depositphotos

Иако се суштински ради о две различите ствари, у односу на лет ракетом који продаје Безос, "Space perspective" представља релативно јефтину улазницу која вам омогућава да одлетите у горњу Земљину атмосферу и обезбедите себи поглед какав је мало ко имао прилике да види.

Компанија са Флориде је почела са примањем депозита за резервације, а први летови се очекују 2024. године.

Путници ће се подићи 30 километара до горње атмосфере у огромној капсули коју ће подићи велики балон. Капсула је направљена тако да издржи велики притисак, али и да истовремено омогући јединствени поглед од 360 степени за своје путнике.

Капсула балона ће бити луксузна, са седиштима која се могу завалити, тоалетима, баром са послужењем и BиФи конекцијом за све ливе стримове којима ћете моћи да се хвалите својим пријатељима.

Балон који носи ову велику свемирску капсулу је величине фудбалског терена када се у потпуности надува, омогућавајући овако далеке домете. Уосталом, када смо могли да преносимо ерупцију вулкана уживо, због чега би свемирски туризам био нешто недостижно.

Наравно, ова велика свемирска панорама опремљена је и падобранима и системима за безбедно спуштање путника на Земљу, за случај да нешто крене по злу.

Резервација једног седишта ће вас коштати 1000 долара, а ако желите да резервишете целу капсулу за осам људи то можете урадити резервацијом од 8000 долара и тако обезбедити пут у свемир са својим најмилијима.

Наравно, ово је само депозит, а цело угођај ће вас коштати 125.000 долара по путнику. Лет траје шест сати и осмишљен је тако да нема пребрзу промену гравитације, па не захтева да путници пролазе специјални тренинг или носе одела попут астронаута. Наравно, искуство са падобраном је пожељно.

У званичној изјави Space perspective пише да је ово идеална прилика за све који су желели да се отисну са Земље, али су сматрали пут превише скупим или превише опасним. Ово путовање има безбедно и благо узлетање, ништа налик испаљивању ван Земљине атмосфере ракетом.

Компанија је такође објавила да су почетком овог месеца извели тест лет без путника које је прошао без икаквих проблема, и да се спремају за нове тестове који би требали да провере све аспекте овог лета, пре него што се на њега укрцају путници.

Иако се не говори о тачној бројци, ЦЕО компаније је изјавио да је одзив био невиђено добар.

"Space perspective" је приватно почела продају карата пре неког времена, како би се подигло интересовање за цео пројекат, што је резултовало брзом продајом првих неколико летова. Интересантно је да се велики број породица пријавио за приватне летове, па чак и парове који планирају да запросе своју лепшу половину, или чак одрже венчање на 30 км од Земље, преноси SMARTLIFE.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)