ИМУНИЗАЦИЈА У АМЕРИЦИ: 70 одсто грађана до 30 година примило вакцину

Танјуг

23. 06. 2021. у 00:27

ВИШЕ од 70 одсто Американаца старијих од 30 година добило је бар једну дозу вакцине против ковида-19, саопштила је Бела кућа, иако се чини да председник Џо Бајден неће успети да оствари циљ и достигне исти проценат за све одрасле Американаце до 4. јула.

ИМУНИЗАЦИЈА У АМЕРИЦИ: 70 одсто грађана до 30 година примило вакцину

Фото Ж. Кнежевић

Један званичник Беле куће данас је изјавио да је Бајденова администрација ставила нагласак на вакцинисање млађих слојева популације од 18 до 26 година.

У Центру за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) САД установљено је да су млађи Американци склонији да се не вакцинишу против Ковида-19, преноси ГА.

Федерална здравствена агенција је објавила извештај у којем се може видети да је до 22. маја само 38 одсто пунолетних од 18 до 29 година примило најмање једну дозу вакцине, у поређењу са 80 одсто Американаца старијих од 65 година.

Очекујуе се да Бела кућа призна да неће успети да оствари циљ председника Џозефа Бајдена о вакцинацији 70 одсто одрасле популације у земљи бар једном дозом вакцине до 4. јула, кад се обележава Дан независности, пренела је мрежа НБЦ њуз.

Очекује се такође да ће ову информацију обелоданити виши саветник за ковид-19 у Белој кући Џефри Зинц на конференцији за новинаре касније током дана.

Петнаест од 50 америчких савезних држава и округ Вашингтон ДЦ, вакцинисали су једном дозом око 70 одсто грађана старијих од 18 година, преноси Ројтерс.

У последње две недеље број вакцинисаних у САД је порастао за један проценат, али да би се остварио Бајденов план број вакцинисаних би у наредне две недеље морао да се удвостручи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)