ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ У ЈЕРМЕНИЈИ: Пашињан на климавим ногама

Новости онлајн

20. 06. 2021. у 14:10

КОАЛИЦИЈА "Јерменија", бившег председника Роберта Кочаријана и партија "Грађански договор" премијера Николе Пашињана сматрају се фаворитима на ванредним парламентарним изборима у Јерменији, показују подаци телефонске анкете коју је спровела агенција Риа Новости.

ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ У ЈЕРМЕНИЈИ: Пашињан на климавим ногама

Фото: Б.В.

Избори се одржавају на више од 2.000 биралишта, а готово 2,6 милиона бирача има право гласа. На изборима учествује 21 партија као и четири изборне коалиције. До 14 часова на биралишта је изашло 26,82 одсто грађана са правом гласа.

Према резултатима анкете Риа Новости, највише шансе да победи на изборима има блок "Јерменија", за који би могло гласати 32 одсто бирача. Друго место би могла да заузме партија "Грађански договор" - 24 одсто, док би странка "Просперитетна Јерменија" могла освојити 4 одсто гласова.

Подсетимо, изборе је расписао вршилац дужности премијера Никол Пашињан, у настојању да реши незадовољство јавности због мировног споразума о Нагорном Карабаху који је потписан у новембру и који је изазвао вишемесечне протесте на којима је тражена његова оставка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)